22.11.16

PLEASE MOVE ON !

-Assalamualaikum-
Bismilah..
Harini entry cik belbel buakn entry entertainment atau gosip gosip pakwe handsome tapi more to personal luahan hati. HAHAHA *gila ke apa buat luahan dalam blog ni*

Percaya atau tak sebelum cik belbel tahu yang blog ni sebenarnya boleh buat duit, cik belbel ada blog personal yang hanya tulis untuk luahan hati. Konon kononya nanti akan adalah sorang Price Charming akan baca blog cik belbel dan dia akan tertarik dengan cerita cik belbel sebab cik belbel nak letak siapa pun author untuk blog tersebut. KAHKAHKAH ! macam apa je perangai zaman sekolah dulu.

Entry kali ni cik belbel nak tujukan pada seseorang yang cik belbel harap sangat dia boleh move on atas apa yang berlaku antara si dia dan si dia. ( watak dirahsiakan) cik belbel tak tahu sama ada dia ada baca blog ni atau tak. Tapi kalau dia baca blog ni, cerita harini adalah harapan saya untuk awak.

To awak,
terima kasih untuk semua cerita dalam pengenalan kita. terima kasih untuk hadir dalam hidup ni walaupun kisah kita tak berakhir dengan baik. terima kasih hadir dalam hidup saya dan mengajar saya untuk terus hidup tanpa ada rasa cinta. terim kasih untuk semua tu kerasa dengan semua benda tu saya mampu berada di tempat saya sekarang. hidup dengan bahagia tanpa ada sesiapa yang mengisi hatini. Munkin apa yang saya bagitahu ni buat awak tersenyum sebab tidak siapa dalam hati saya, kalau awak datang kembali. maaf tiada siapa yang mampu mengisi kekosongan hatini. Please move on dengan kisah kita, kalau selama 7 tahun awak mampu pergi, tolong lah pergi untuk selamanya. atas apa yang terjadi antara kita membuat saya berfikir yang mungkin sebenarnya antara kita bukan lah jodoh yang sebenarnya. saya sentiasa doakana awak untuk teruskan hidup awak.
tolong jangan paksa seseorang untuk sesuatu hubungan kerana tu boleh menyebabkan si dia berapa tak senang dengan awak. terima lah segala kententuan yang si dia bukan untuk awak. lets us follow our flow. kalaulah ditakdirkan si dia berjumpa awak suatu hari nanti biarlah ia dengan ada kerestuan daripada keluarga si dia kerana keberkatan keluarga tu penting untuk meneruskan sesuatu hubungan.
semoga awak jumpa jodoh yang sesuai dengan kehidupan awak.
sekian
si dia
kadang kadang apa yang kita mahukan dalam hidup ni belum tentu semua kita akan dapat. bersyukurlah dengan apa yang kita ada dan terimalah segelanya dengan penuh keredhaan. Lupakan kisah si dia dan teruskan dengan kisah baru awak.

Pehhh luahan perasaan betul cik belbel harini. HAHA, sekal sekala update hati ke hati apa salahnya. hehe.

8.11.16

SIAPA PENYANYI LAGU "SEGALANYA" - HAQIEM RUSLI

-Assalamualaikum-
Bismilah..
Alhamdulillah masih ada kesempatan untuk update blogcikbelbel ni. Terima kasih kepada penyinggah penyiggah blogcikbelbel walaupun berkurun tak update.

Entry kali ni cik belbel nak buat pasal penyanyi lagu " Segalanya " kalau korang semua pendengar radio era.fm hot.fm suria.fm atau apa apa radio mesti akan dengar lagu ni keluar.

Haqiem Rusli


Untuk pertama kali cik belbel dengar lagu ni satu yang terlintas dalam kepala cik belbel. " Ni lagu baru Hafiz Suib ke " suara dia sebijik dengan Hafiz Suib penyanyi lagu awan nano tu. HAHA

Biodata Haqiem Rusli
Nama sebenar : Ridzuan Haqiem bin Rusli
Nama popular : Haqiem Rusli
Tarikh Lahir : 16 jun 1998 ( 18 tahun 2016)
Sekolah : Sekolah Sg Serai Hulu Langat Selangor
Anak ketiga dari 5 orang adik beradik
Hobi : Bermain permainan video, bola sepak, menyanyi dan melukis kartun.
Naib Juara Idola Kecil TV9 musim pertama.

itu la serba sikit biodata yang cik belbel dapat kumpulkan untuk penyanyi lagu " Segalanya " iaitu Haqiem Rusli.
apa yang cik belbel boleh cakap cik belbel betul betul terkejut sebab suara ni sebijik macam Hafiz Suib. Bila cik belbel search Youtube lagu baru Hafiz Suib tak ada pulak keluar lagu ni. Terpaksa lah cik belbel menai lirik lgu " Segalanya " ni. Nasib baik lirik dia senang nak hafal. Untuk lagu Haqiem Rusli ni korang dah boleh dah download dalam JOOX. Pada sesiapa pengguna aplikasi JOOX.

untuk adik Haqiem Rusli. hakak cik belbel nak ucapkan selamat maju jaya dalam industri muzik di Malaysia. Lagu adik power lah. Semoga terus menjadi pelapis yang berjaya !

cover lagu " Segalanya " dari Haqiem Rusli

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu