31.8.15

HARGA BARU MINYAK SEPTEMBER 2015

-Assalamualaikum-
HAHAHA
cik belbel mulakan entry dengan HAHA sebab untuk 1 September 2015 harga minyak bertukar lagi.
Untuk tahun ni je dah berapa kali entah harga minyak turun naik turun naik.
Korang rasa ?


Ok tepat timing cik belbel post entry harini. pukul 12.00 am waktu Malaysia harga minyak berubah !

Dari sumber yang boleh dipercayai cik belbel dengan ini update harga minyak untuk rakyat Malaysia ye. Alhamdulilah merdeka juga untuk mereka yang pakai kenderaan yang memerlukan minyak. HAHA

Mungkin ini satu permulaan yang baik untuk rakyat Malaysia untuk bulan September? HAHA
Harap harap harga minyak tak naik lagi lah lepas ni. Minyak pun kene GST woii ! HAHA

ok
-habis-

SHARNAAZ AHMAD BERCINTA ?

-Assalamualaikum-
Huarghhhhh tajuk kau cik belbel sangat sangat panas uolssss !
Berani kau ye cik belbel buat blog gossip artis sekarang..
HAHAHA
Ok sebenarnya bukan cik belbel nak jadikan blog cik belbel sebagai blog gossip artis ni tapi benda baik, apa kata kita kongsi kan bersama. Diaorang dah kongsikan so cik belbel kongsikan lah dengan korang pulak.


Betul ke pelakon Handsome dan sado ni tengah hangat bercinta ???
Aduhhh handsomenya awak ni cairlah kita.
Sekarang Sharnaaz tengah keluar dalam Drama Mencintaimu Tv3 tu. haishhh tak miss punya lah cik belbel tengok. Kalau miss pun ulang balik dekat tonton. HEHE

Mesti yang ramai nak kata
"Ahhh asik muka dia je yang kene gossip""Alah bercinta lah apa lah padahal takde apa pun "
HAHAHA
korang cuba usha gamba bawah ni


Gambar ni cik belbel sendiri jumpa dekat Instagram si manis tu.
Siapa kenal dengan dia ?
HAHAHA lepas ni dah tau nama kan sapa, apa lagi stalk lah. HAHA
Sebab dalam Instagram Sharnaaz tak banyak gambar mereka bersama. Sebenarnya dalam Instagram Noornabila pun tak berapa banyak.

Noornabila buat ucapan for the best actor uolsss. Hailah handsome siapalah yang dapat awak ni *Ehh Ehh*

Haaaa ni je satu gambar yang cik belbel dapat dalam Instagram Sharnaaz.
Semua gambar bukan diedit oleh cik belbel ye. Edit cuma letak banner tu je.
Hasil silidik cik belbel Noornabila ni merupakan adik beradik dengan Nealofa.

Apa pun kita doakan lah Sharnaaz Ahmad bertemu jodoh dengan tulang rusuk kiri dia tu yeee.
Cik belbel minat gila dengan dia ni tau sebab tu cik belbel sanggup update blog ni pasal gossip artis uolssss. 
P/S : Sharnaaz Ahmad kalau ada perasan post ni cik belbel doakan semoga Sharnaaz berjumpa dengan jodoh yang baik dunia akhirat ye. Sebenarnya cik belbel jodoh awak tu. Ehhhh over lah awk ni cik belbel. Ampun Sharnaaz cik belbel update blog pasal awak yee. HEHE 

HAHAHA 
-habis-





22.8.15

TAHNIAH JDT JUARA LIGA SUPER! TAPI BETUL KE?

-Assalamualaikum-
Liga super 2015 telah melaburkan tirainya tepat jam 11.15 waktu Malaysia. Cik belbel tak tahu lah waktu korang macam mana. Haha
Tapi betul ke JDT juara liga super 2015? 

Mereka merupa senarai pemain jdt yang telah menjuarai Liga Super Malaysia 2015.
Final JDT di temukan dengan Felda United dan dimenangi oleh Felda United dengan 2 - 1.
Manakala Pahang bertemu Terengganu dan dimenangi oleh Terengganu dengan mata 3 - 1.
Bagaimana JDT boleh menjadi juara? Beul ke jdt yang menang?
Haha ye beul lah jdt yang menang sebab mata JDT 46 manakala mata pahang 44. Disebabkan perbezaan 2 mata itu telah melayakkan JDT menjadi juara Liga Super kali ini.


Siapa mamat botak atas ni?
Heyyyy korang tak kenal dia ke. Dialah yang dinamakan 
Luciano Figueroa.
Cik belbel admire gila dengan dia sebab dia handsome and nampak cool gila dengan gaya rambut botak tu. Cik belbel sebenarnya anti dengan org yang botak ni. Tapi disebabkan dia cik belbel terima dia yang botak. Hahahah
Dalam Liga Super ni Luciano Figueroa letah menjaringkan 12 gol semua sekali. Power tak power kau. 
Dan dengan kemenangan tadi rupakan game terakhir buat Luciano Figuero. Selepas ini beliau akan menjadi pembantu jurulatih dan tidak akan bermain untuk mana mana game lagi.
Ohhhh sedihnya hati cik belbel uolssssss.
Kalau ad yang nampak tadi Tengku Mahkota Johor dah memeluk Luciano Figueroa dan kedua nya menangis. Sapa tak nangis kalau dah menang cam t sekali kan.

Pape pun tahniah cik belbel ucapkan untk JDT atas kemenangan kali ni. Semenjak JDT diwujudkan baru lah cik belbel yang perempuan ni yang selalu anggap bola sepak ni membosankan kan terus minat dengan bola sepak.
Saya Bangga Menjadi Warga Johor.

Tahniah lagi sekali buat JDT dan juga TMJ.

*ohhh sedihnyaa Luciano takde dahhh*


20.8.15

CPUV NUFFNANG BULAN OGOS YANG SANGAT WOW!

-Assalamualaikum-
Alhamdulilah Alhamdulilah Alamdulila. 
Syukur pada Allah yang maha besar sebab cik belbel masih diberikan rezeki dengan cara ber blogging. 

Mesti ramai yang dapat cpuv baru bulan ogos ni kan. Sebelum ni cik belbel ada juga dapat cpuv dari pihak advertiser tapi mohon ampun dan maaf sebab tak sempat nak update dalam blog ni. Maaf sangat sangat ye pihak Nuffnang dan advertiser.

CPUV WOW BULAN OGOS!  
Banyak sangat sampau tak tahu mana yang selalu keluar dalam blog ni. Haha
Tapi kalau siang memang susah nak nampak iklan keluar dalam blog cik belbel ni kan. Harap lepas ni pihak nuffnang keluarkan iklan cik belbel waktu siang pulak yee. Hehehe

Korang dapat cpuv apa?  meh kongsi sikit.

18.8.15

RESEPI PIZZA MUDAH DAN SENANG

-Assalamualaikum-
Alhamdulilah masih diberi peluang untuk update blog yang semakin merundum ni. Sapa yang rajin singgah blog cik belbel ni mesti perasan layout and tamplate cik belbel dah berubah kan. Sebab tamplate lama tak boleh pakai. Tah apa yang error pun tak tahu lah.
Ok cukup membebel. 
Harini cik belbel nak sgare satu resepi yang sangat mudah dan bahan pun senang je nak dapat.

Siapa suka makan pizza?
Ok tekak cik belbel ni memang tekak western sebab cik belbel suka  benda yang cheesy dan creamy macam tu.

BAHAN - BAHAN 
Roti cappati (cik belbel beli yang dah siap je, kalau nak pakai jenis yang lain pun ok juga)
Sosej Ayamas atau apa apa jenama yang sedap
Ayam bahagian dada direbus dan dicarik ( macam nak buat soto tu )
Cheese ceddar
Cheese parmesan italiano ( suka hati nak letak ke tak sebab harga dia pun boleh tahan )
Bawang holand / bawang besar biasa je
Daun sup
Sos speggeti merah prego ( cik belbel tak letak pun )
Mayonis




CARA - CARA
Actually ada dua cara nak buat pizza ni. Ok sebenarnya benda ni lebih kepada hot and roll. Siapa pernah makan hot and roll chicken and cheese? 
Kalau bakar ye akan jadi pizza tapi take time sikit lah nak buat dia. 

Firstly gorengkan cappati segera tadi di dalam kuali tanpa minyak sebab kalau korang letak minyak dia akan resap minyak tu. Memang nampak tak cantik roti korang tu. Elok goreng tanpa minyak.

Secondly ambil cappati yang dah siap digoreng untuk kita buat topping atas dia, mula mula letak kan so,  just sapu sapu je untuk bagi rasa lepas tu susunkan hotdog yang dah dipotong bulat bulat tadi. Lapiskan dengan bawang yang dipotong dadu.

Lepas tu tabur kan carikan ayam tadi. Jangan banyak sangat. Kang tebal sangat pulak. Lepas tu baru taburkan cheese tu. Cheese lagi banyak lagi sedap. Mayonis jangan tinggal kan pulak. Tak lemak nanti.

Ok now boleh lah bakar dalam oven sampai cheese tu cair. Kalau nak panggang dakam kuali pun boleh, tanpa minyak. Lagi sedap dan lagi cepat cik bekbel rasa.
lepas makan confirm rasa nya macam hot and roll. Hehehe

Haaa tunggu apa lagi. Jom lah buat ! Sedap wooooo ;)


MINI GIVEAWAY DIARI JEJAKA HANGAT 2015

-Assalamaualaikum-


Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 

Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Follow  Instagram Sponsor

5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

 Dah lama ni tak join GA. harap menang ! Jom join semua :) hadiah menarikkkk !  

7.8.15

MATAWANG MALAYSIA JATUH LAGI !

-Assalamualaikum-
Hyeeee uolsss selamat hari jumaat. Entry harini merupakan entry yang sangat serius untuk cik belbel. 7.8.2015 korang boleh cek dekat money converter keadaan matawang Malaysia pada harini.


1 US dollar bersamaan 3.91 Malaysia RInggit. Sebagai rakyat Malaysia yang sayang dengan Malaysia saya sangat terkilan harini. Dan saya juga berhak rasa tak selamat berada di Malaysia, Kenapa hal ni terjadi ? Salah siapa ? Dalam keadaan ni kita tak patut mencari salah siapa tapi kita sama sama menaikkan balik matawang Malaysia. Dengan menukar kabinet Malaysia dengan menggantikan Dato Sri Muhyyidin Yasin dengan Dato Sri Nazri Aziz meruapakan satu tindakan yang kurang bijak. Dengan menukar kabinet baru membuatkan ramai pelabur berasa kurang percaya dengan keadaan Malaysia. Dan disebabkan itu matawang Malaysia turun menjadi 3.91. 

Apa akan jadi jika matawang terus turun ?
 Sekiranya matawang terus turun sehingga 4.00 Malaysia akan mengalamai inflasi. Apa itu inflasi ? Inflasi merupakan satu keadaan di mana Malaysia menjadi negara yang akan membuang ramai pekerja terutamanya pekerja kilang kerana tidak mampu untuk membayar gaji mereka. 
Kebanyak kan kilang di Malaysia merupakan kilang barangan luar negara jadi bagaimana mereka mahu menampung perbelanjaan sedangan matawang semakin menurun. 


Hmmmm cik belbel rasa kita patut cari anternatif lain untuk selamatkan negara kita ni. 
Tapi macam mana ???


PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu