7.6.15

CARA MASAK TANPA GST DARI TIMBALAN MENTERI AHMAD MASLAN

-Assalamualaikum-
Kisah GST masih belum tamat di dalam Malaysia. Hailahhh bila mau habis dah. Ramai rakyat Malaysia yang merungut dengan banyak kenaikan harga barang masa kini. Ditambah pula dengan kenaikan harga minyak RON 97 RM 0.10 lagilah menambahkan beban rakyat Malaysia.
Sampai bilakah GST ni akan terus dilaksanakan oleh kerajaan Malaysia. Sama sama kita tunggu je lah.

Berikutan dengan kisah GST Ahmad Maslan merupakan Timbalan Menteri Kewangan. 

Di Twitter nya mengatakan bagaimana cara memasak nasi goreng tanpa dikenakan caj GST.

namun apa pula respond rakyat Malaysia ???

Rakyat Malaysia banyak nya mengata kan GST merupakan idea yang sangat tidak releven kerana ekonomi Malaysia semakin merundum. 
Mungkin dari espek positifnya Timbalan Menteri Kewangan Ahmad Maslan mahu kita tahu tidak semua barang di kenakan GST. Seperti bahan nasi goreng yang di masak oleh Dato Ahmad Maslan ni. Tapi tak kan hari hari nak makan nasi goreng pulak kan. Heheee.



2.6.15

CPUV GLICO POCKY DAN COOL TEA

-Assalamualaikum-
Selamat datang bulan June !! Semoga bulan ni boleh ganda gandakan income dan juga pahala. HEHE kenapa pahala? Uolssss ni pelupa ehh ehh ehh. Pertengahan bulan June ni kita akan bertemu kembali dengan Bulan Ramadhan Al-Mubarak. Semoga amalan kita diterima Allah.

Untuk bulan June ni permulaan yang baik bagi yang aktif berBlog ni. Cik belbel dapat Cpuv baru dari encik Nuffang dan juga pihak Advertiser. 

Taraaaaaa !!!!

Haaa nampak tak apa yang tengah ON GOING TU !!! haii senangnya dalam hati bila cpuv datang. hehehe

Kali ni cik belbel dapat cpuv GLICO POCKY dan COOL TEA

Hasil carian imej untuk glico pocky
Haaa nilah dia GLICO POCKY. Sapa pernah makan ? Kalau dulu masa kecil cik belbel ada kot pernah makan benda alah ni, cuma nama dia lain lah bukan pocky kot. Cik belbel dan nyanyok agakanyaaa. HAHAHA

Hasil carian imej untuk cool tea
Taraaa COOL TEA. Boss cik belbel suka minum air ni. Dulu cik belbel pelek tau tengok dia minum, Dalam hati cik belbel terfikir air apalah yang dia minum ni. Rupanya COOL TEA ni lah yang dia minum, patutlah bertenaga je.. HEHE
Terima kasih pihak Advertiser dan Nuffnang. Adioosssssaaahhhhh

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu