27.2.15

CPUV MI SEDAAP KRISPI

-Assalamualaikum-
Holaa holaaa selamat hari jumaat penghulu segala hari. Syukur kita semua masih diberi kesihatan yang baik untuk terus membaca blog cik belbel ni.


 alhamdulilah cik belbel masih di beri cpuv dari Mi sedaap. Siapa tak pernah makan mi sedaap? Cik belbel dulu kalau duduk kat hostel takde mi sedaap ni memang rasa macam hidup zaman apa je. Nak nak lagi kalau mi sedaap goreng ni,kalau buat kat bilik tu bau dia pehhh! 
Lagi satu cik belbel suka iklan Mi sedaap krispi ni. Mi mi mi sedaap krispi goyang goyang. Hahahhaa!
Terima kasih pihak Mi Sedaap dan juga Nuffnang. Harap tak putus lah bagi blog cik belbel cpuv ye. Terima kasih semua
See yaa!

20.2.15

TONTON SUAMIKU ENCIK PERFECT 10!

-Assalamualaikum-
Taraaa cik belbel kembali meng"update" belog yang sudah berkurun lama merundum akibat tsunami yang melanda diri ini. Disebabkan korang ada juga lah yang sudi singgah blog cik belbel ni jadi cik belbel nak hadiah kan satu movie yang hangat trending di laman sosial sekarang iaitu Filem SuamiKu Encik Perfect 10 ! Yang dibintangi oleh Aaron Aziz dan heroinnya Lisa Surirumah.. Ehh bukan ! Lisa Surihani. Jangan marah haa !
Ok siapa yang dah tengok dengan Filem ni ? Syok lah ampa semua dah tengok cik belbel tertunggu tunggu lah pencuri movie ni mencuri. HIHI
Terima kasih buat pencuri movie kerana sudi mencuri demi kitaorang semua. Besar pengorbanan dia kan. HEE
apa lagi jom tonton SuamiKu Encik Perfect 10! bersama cik belbel.
Cekedoutt this link ok
Tonton SuamiKu Encik Perfect 10!LINK SINI
Download SuamiKu Encik Perfect 10!LINK SINI

suamiku <a rel= 
Selamat menonton semua !
See yaaa !

18.2.15

IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQSPECKI

-Assalamualiakum-

*klik dan join*

Taraaaa ! Nampak tak nampak tak ??
Cik belbel di tag atau lebih bangga nya di jemput oleh Syafiq Specki sendiri untuk join this contest yang dia anjurkan sempena perniagaan online byshafiqspecki ni. 
Ok cik belbel nak buat review sikit, hehe cik belbel suka share benda yang cik belbel rasa benda tu unik dan cik belbel suka. *kot kot ada orang sudi bagi kan



Haaaa this is the one yang serius cik belbel suka. cik belbel bukan pengguna iphone jadi phone cik belbel tak sesuai dengan benda ni. Kalau korang berminat korang boleh cek BY SHAFIQ SPECKI punya Facebook. Kat situ banyak lagi design yang ada.

Jom ramai ramai support rakan blogger kita buat business. Ok ?
Kalau nak join boleh klik dekat banner tu. Hadiah dia memang super duper menarik dan banyak !!!
Rugi kalau korang tak join !
Jom!!!

cik belbel tag 

15.2.15

TAHNIAH 10 BLOG BEST MALAYSIA 2015

-Assalamualaikum-
Selamat berhari minggu buat semua pembaca blog cik belbel ! Nampak tak entry dekat atas tu ? Tahun 2015 baru masuk tengah bulan Februari tapi dah ada 10 blog yang best di Malaysia ni. Impian cik belbel selain nak jana duit tambahan dari aktiviti blog ni mesti lah nak jadikan blog kita ni blog yang boleh jadi tarikan orang ramai kan sebab banyak info. 
Nak tahu siapa blog yang super duper power ni ? jom cekedouttt !
Jenggg jenngggg
Image result for best blog
  1. OhDuit.com
  2. Denaihati.com
  3. HasrulHassan.com
  4. AhmadFaizal.com
  5. Honeykoyuki.blogspot.com
  6. Kujie2u.com
  7. BenAshaari.com
  8. TiffinBiru.com
  9. NameeRoslan.blogspot.com
  10. AbangEnsem.com & AkmaOmar.com
waaahh bestnya tersenarai jadi best blog ni !!
Blog cik belbel ni tah bila boleh tersenarai kan. Hahah *baru setahun jagung berblog dah perasan nak jadi otai* HAHA
Takpe kita belajar merangkak dulu baru kita boleh berjalan kan.
TAHNIAH !!
Sumber berita SINI

13.2.15

YANA SAMSUDIN DAN FADZIL ZAHARI SELAMAT DI IJAB KABUL

-Assalamualaikum-
Waahhh wahh siapa tak kenal dengan pelakon dan juga penyanyi yang terkenal bila digandingkan dengan Shahiezy Sam iaitu Yana Samsudin. Gadis kecil molek, yang aktif dan sangat selamba.
Serius cik belbel memang suka dengan sikap Yana Samsudin yang sangat slamber+comel.
13.02.2015 tepat jam 4.15 petang waktu Malaysia Fadzil Zahari sah menjadi suami Yana Samsudin.
Siapa yang belum tengok video pre wedding diaorang meh tengok dekat sini

AHhhhh !! serius comel gila video ni, and opkos Fadzil tu handsome kan. 
So sweet.
kat sini cik belbel sempat tengok beberapa gambar nikah Yana Samsudin dan pasangannya Fadzil Zahari. Gambar cik belbel amek dari laman web Era.fm
Allaahhhh comelnyaaa

Abang dan Shahiezy Sam

Cantiknya bila Yana berhijab. Betul tak ?
Semoga berbahagia hingga ke anakl cucu hendaknya.
Selamat pengantin baru dari cik belbel untuk pasangan !
Ps!! kepada Amran Fans mohon sangat jangan menangis bila cinta awak sentiasa di tolak sebab ada yang lagi cantik (mungkin) sedang tunggu awak. KAHKAHKAH

11.2.15

HOT ! ASAM PEDAS UNTUK DIA

-Assalamualaikum-
hyeee uolsss ! Selamat malam *yelahh cik belbel update blog ni pun tengah malam kan*
serius sekarang cik belbel jarang sikit nak update blog sebab ada urusan diluar blog *jeng jeng*
insyaAllah kalau cik belbel dapat satu job review ni dari advertiser cik belbel akan rajinkan diri untuk mengupdate blog ni. 
Tajuk netry Asam Pedas Untuk Dia. Ada tengok ? Mesti senyum senyum kan tengok Drama Tv3 Asam Pedas Untuk Dia ni. Sekarang dah episod 10 kan. Tak sabarnya nak tunggu episod 11. Cik belbel dengan partner akak dekat kedai tu time part dia sweet sweet memang ulang banyak kali pastu dok senyum senyum. Biasa lah perempuan kan. 
Korang rasa cerita ni boleh lawan Drama Tv3 Zahira tak ? 
Apa apa pun Syukri Yahya memang ohsemm handsome woi ! Meh sini nak tengok sapa yang cakap abg syukri den tak handsome ? Sekali dia angkat kening wooo cair hati ni.
Image result for shukri yahaya
see ? Allah rasa nak pengsan dah ni. HEHE

Image result for shukri yahaya instagram
tenung gambar ni

Image result for shukri yahaya instagram
kembar ke dengan yang ni ? HAHA

serius muka shukri yahaya sama dengan Jericho Rosales kan
Image result for jericho rosales
handsome nya lahaiii.

Ok dah cukup tengok gambar tu semua. jap g mimpi pulak kang. HAHA
Good night all

10.2.15

#CPUV MAGGI KARI

-Assalamualaikum-
Taraaa terima kasih Nuffnang dan pihak advertiser Maggi Kari. Dulu cik belbel dapat CPUV Maggi Royale kan? and now dapat CPUV maggi kari. Nuffang dengan pihak advertiser ni maca tahu tahu je cik belbel ni suka makan Maggi Kari. Seriusly antara banyak banyak produk maggi cik belbel lebih suka makan maggi kari. Kalau dulu masa kecil kecil cik belbel suka makan maggi ayam tu, yelahh masa kecil kan lidah tu tak kebal lagi nak makan maggi pedas pedas. 
And one more kenangan yang cik belbel ingat bila cik belbel makan maggi ni, dulu duduk rumah kampung so bila petang petang nenek cik belbel ni suka bakar sampah atau daun daun kering untuk halau nyamuk jadi kalau cik belbel nak makan maggi cik belbel akan makan dengan keadaan cik belbel berselubung dengan kain. Korang boleh imagine tak ? HAHA, yelahh makan berselubung sebab tak nak maggi kene asap. HAHA !!
Tapi maggi ni memang tak boleh dipisahkan lah dengan cik belbel. Dari zaman kecil sampai lah zaman dah nak tua bangka ni. Makin kuat maggi tertakhta dalam hidup. HAHA !
Korang ada pengalam yang seronok ? Jom la share dengan cik belbel !

#NOTA : sorry cik belbel dah jarang update blog ni, tapi cik belbel ada perati entry entry korang semua. Cik belbel sibuk sikit dengan kerja sebab nak Chinese New Year ni kan. InsyaAllah lepas ni akan  rajin tengok blog semula sebab cik belbel ada job untuk direview. Jumpa next entry ! 
see yaaa !

6.2.15

#CPUV PHYSIOGEL

-Assalamualaikum-
Alhamdulilah cik belbel dapat cpuv baru dengan keadaan blog yg makin menjunam sebab cik belbel sangat sangat malam nak update. terima kasih pihak advertiser sebab masih sudi nampak nampak blog cik belbel ni. terima kasih juga kat nuffnang sebab sudi suggest kan layan pertanyaan mengarut cik belbel ni kan. HAHA
OK cik belbel dapat cpuv physiogel. Cik belel rasa cik belbel pernah dengar la nama produk ni. sebab macam familiar je tau.

ni antara gambar produk physiogel. ada cream ada lotion dan lain lain. Mungkin sebab haritu cik belbel ada update pasal masalah produk kecantikan kan. and now pihak advertiser suruh cik belbel try produk ni tak ? *just kidding* 
produk ni memang bagus sebab dia boleh dibawa kemana mana dan juga wangi tau. 
jadi jangan ragu ragu untuk gunakan produk ini yeeee


2.2.15

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!

-Assalamualaikum-
 
*klik banner dan join*

holaaa cik belbel kembali dengan join segmen. Bila total visitor semakin hanyut membelah awan jadi cik belbel kena ada semangat untuk update dan join segmen segmen ni !
Walaupun semangat tu memang takde sebab penat kerja kan. tapi perlu jugak !
Ok sesape nak join klik je banner tu.

TAMAT 
13 MAC 2015

12 DAYS OF KISAHAMYDOTCOM GIVEAWAY



Assalammualaikum semua...
First Mini Giveaway kisahamy.com... Jemput kawan2, sudi2 kan sertai giveaway ini...

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger, tapi dengan syarat mesti la kene jadi follower kisahamy.com
2. Jadi Follower aienainirazali
5. Copy coding dibawah dan tinggalkan link anda di kotak komen sini ye :)



TAMAT 
10 FEBUARI 2015

1.2.15

CPUV HANTU ADA TV BOLEH BELI !

-Assalamualaikum-
Salam 1 Febuari di pagi ahad yang cerah terang benderang dan kau sepatutnya bangun pukul 12 tengahari tapi kau dah terbangun sebab ada apek sebelah rumah yang dok main hon motor sampai kau rasa nak pergi terkam je dia. HAHA
Ada TV boleh beli
Macam pernah dengar kan ayat tu ? Gila kau tak pernah dengar tu lah ayat Go Shop ! Sesiapa yang rumah dia ada astro tu kompom lah ada siaran Go Shop ni !
Kalau korang ada yang sudi singgah blog cik belbel ni korang adalah ternampak iklan Go Shop ni
Kenapa pilih Go Shop untuk shopping ?
Bagi cik belbel sendiri lah kan barang barang dalam Go Shop ni semua memang menarik perhatian. Dari segi demo dan penyampaian dia memang sesuai lah sebab diaorang menujuk kan betapa barang yang diaorang jual tu memang berguna dan berkualiti.
Tapi.. Kalau korang klik iklan Go Shop ni akan keluar macam ni
Betul tak keluar macam tu ? Ke cik belbel je yang keluar macam tu ?
Mohon pihak advertiser betul kan link iklan pleaseeee.
Btw thanks Go Shop !
Ada TV boleh beli !!


PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu