31.1.15

KENAPA MESTI MUET !

-Assalamualaikum-
Hyeee semua...
Tak semangatnya nak update blog harini. 
Cik belbel rasa down pun ada rasa marah pun ada yang paling banyak rasa sedih. Sedih kat sapa? Kat diri sendiri ni haa !!
For your information semalam keputusan Penerapan Degree Uitm dah di keluarkan. Sesiapa yang ada mohon boleh la cek kat SINI 
Yang sedihnya cik belbel tak berjaya nak sambung degree :((
Atas alasan apa cik belbel tak layak ?
Sebab cik belbel tak ada MUET lah :(
Ok, memang cik belbel rasa menyesal gila sebab tak nak amik MUET masa buat dip dulu. Sebab cik belbel tak ada geng masa nak buat MUET dulu. So sekarang cik belbel dengan geng cik belbel pun sama sama kecewa sebab tak ada MUET !!
Kenapa mesti ada MUET !!!
Dulu syarat GRAD Degree kena ada MUET, sekarang syarat MASUK Degree UITM kena ada MUET !! WAJIB !!!
hmm mungkin salah cik belbel sebab suka menlegah lengah kan MUET ni. So sekarang makan diri sendiri  lah. Seriusly ras sedih sebab kawan yang ada MUET semua dapat sambung. Sambung jauh jauh :( Jelesss !!
Pape pun mesti ada hikmah untuk semua ni kan. Adik adik bawah cik belbel jangan lupa amek muet ok !

30.1.15

JOM JOIN LAZADA !

-Assalamualaikum-
hyeee ! harini cik belbel nak kongsi sikit pasal satu akaun affliate macam Jom Kerja di Rumah ni. Kerja ni sesuai lah untuk ibu ibu atau house husband yang duduk di rumah tu. Jangan tambah persepsi masyarakat yangh mengata kan duduk rumah ni tak bolhe mendatangkan pendapatan. Siapa kata haa ? Cik belbel yang bekerja ni pun kadang kadang rasa tak cukup je dengan gaji yang dapat tiap tiap bulan tu. Sebab apa? Sebab kehendak lagi tinggi dari keperluan ! HAHA
Ok sekarang cik belbel nak share satu akaun yang sangat popular sekarang ni iaitu LAZADA.MY


Siapa yang tak kenal dengan laman web nama lazada ni haa? Meh habaq kat cik belbel siapa tak kenal. Iklan depa hat tv tu bersepah sepah. Lani depa ada buat akaun untuk Affiliate tambah pendapatan tau. Korang mesti ada ternampak iklan Lazada dekat blog kawan kawan kan. Macam mana diaorang dapat iklan tu ? Meh register SINI
Mudah je register! isi isi isi, tak payah bayar satu sen pun. Then tunggu dalam masa 7 hari macam tu untuk pihak Lazada approve. Kalau diaorang tak approve kita apply sampai dia bosan. HAHA
Ok? mudah mudahan segala apa yang cik belbel share dapat lah menolong sesiapa yang memerlukan.
Cik belbel pun tengah apply ni. Harap berjaya lah yeeee

28.1.15

GIVEAWAY PERTAMA BLOG CINTA ITU INDAH

-Assalamualaikum-
*Klik banner dan join*

jom support rakan blogger kita. Cik belbel ada terniat nak buat Giveaway ni. Agak agak ada sokongan tak ? Haishh rasa nebes betul bila nak buat GA ni kan. Hehehe

TAMAT
5 FEBUARI 2015

27.1.15

AKIBAT SALAH MAKAN UBAT !

-Assalamualaikum-
Hyeeee ! Korang korang tadi ada tengok berita tak ?
Haaa ada cerita yang pasal ada seorang makhluk Allah yang salah makan ubat dan...
Dan tu mesti suspend kan. HEHE
Tak makan ubat salah makan ubat salah. Hishh.. Bila keluar cita macam ni mesti lagi ramai yang akan berhati-hati dengan pemilihan ubat kan?
Seorang hakak ni terlah salah memilih ubat dan muka dan badan dia terus jadi macam.. macam apa ekk susah juga nak cerita tanpa gambar ni kan.
Muka jadi jadi macam bernanah dan berair tu. Kalau korang tengok berita tadi kompom korang akan terbayang bayang muka dia. HAHA
Punca dia jadi macam tu adalah " ubat yang beliau makan tidak bersesuai dengan beliau" mungkin tak sesuai dengan darah dia atau antibodi dia lah kot.
 Jadi lepas ni kalau nak beli ubat belilah yang di sah kan oleh doktor. Jangan main beli je kat pasar malam tu. BAHAYA! Sama juga kalau nak beli ubat kurus ke apa ke. Nak kurus ? kawal pemakanan dan rajin bersukan. Tu je cara dia bagi cik belbel lah kan.
Kepada doktor pun kena lah hati-hati bila bagi ubat dengan pasakit, jangan main hentam keromo je kata orang jawa. Walaupun stress macam mana kena pastikan ubat yang diberi tu betul. ok?

*google*
Hati hati ye memilih ubat !!! 

25.1.15

KERJA DI RUMAH DENGAN AFFILIATE

-Assalamualaikum-
Selamat berheujung minggu buat semua ! yeahhhaa !
Ok, kali ni cik belbel nak share sikit satu kerja yang mungkin semua orang tengah cari. Kenapa cik belbel nak share? Sebab cik belbel pun ada buat secara kecil kecilan. Mana cik belbel dapat laman web ni ? Semua ni hasil bantuan blogger HASRULHASSAN.COM terima kasih ye sifu !
Rasanya blogger yang dah bergiat lama dalam dunia blog ni mungkin tahu apa tu Affiliate kan. Dan mungkin ada juga yang dah register. Untuk register Affiliate ni boleh klik link ni
Affiliate.my/login
Anda boleh register anda punya Affiliate di situ. Dan yang menarik anda tidak memerlukan satu sen pun untuk register. Denga kaedah promosi yang senang tak perlu nak pergi blog org lain promote korang cuma buat review blog sahaja. Menarik kan?
Jom lah cuba !

24.1.15

#4 HOLLA MY NUFFNANGERS !

-Assalamualaikum-
Holaaa #MyNuffnangers ! Selamat berhujung minggu ! Selamat datang ke blog cik belbel yang serabut beruk ni. HEHE

OK jom cekedout siapa Nuffnangers kita minggu ni !

Walaupun tak ramai tapi ia sangat membantu. Cik belbel ada sedikit kemushkilan la tentang Who Recently Viewed Blog ni. Adakah mereka yang tersenarai ni sebab dia view blog cik belbel pada hari cik belbel print screen gambar tu atau sepanjang seminggu tu. Beta betul betul kurang pasti. Mohon pencerahan sifu sifu Nuffnang. HEHE
Apa-apa pun terima kasih yang telah menaik kan semangat cik belbel untuk terus menulis tanpa penat bosan. Sebab korang bagi cik belbel inspirasi tau !

  1. http://salamisimon1.blogspot.com/
  2. http://lawakkisah.blogspot.com/
  3. http://khudri2337.blogspot.com/
  4. http://pinkylaptop.blogspot.com/
  5. http://ceritaejoy.blogspot.com/
  6. http://mama3farhanah.blogspot.com/
  7. http://missizzatinadheera.blogspot.com/
  8. http://chipsmorepurple.blogspot.com/
Terima kasih #MyNuffnangers semua ! Love u much much !

MR LONDON MS LANGKAWI

-Assalamualaikum-
 
Taraaaa nilah novel yang terbaru yang akan diadabtasi untuk menjadi drama. Sekali lagi Zul Ariffin akan menjadi Hero dalam Drama ini dan Izzara aisyah bakal menjadi Heroin. Wahhh tahniah Zul Ariffin.  Makin bertambah tambah lah rezeki abang sadoo ni. dah lah hansome. Hehe
Drama ni ada 13 Episod. Alahh Drama Zahira jugak lah. Tapiyang ganti Drama Zahira Drama Tabir Zulaikha

Sinopsis novel
Aidid Mukhlis - Berpelajaran tinggi dan mempunyai kerjaya yang bagus. Dari kecil sudah menetap di luar negara membuatkan jiwanya seakan hilang rasa cinta pada kampung halaman. Akhirnya kerana dipaksa, dia pulang juga tanpa rela.

Nurul Liyana - Dia hanya gadis biasa. SPM pun setakat cukup makan. Memang dia dalam kategori bukan pelajar cerdik tapi jiwanya besar. Cintanya pada tanah air cukup menebal. Bila bertemu, mereka sentiasa berlaga angin. Seorang serius bukan main. Yang seorang lagi, nakalnyaĆ¢€¦ Nauzubillah.
 "Macamlah bagus sangat Kota London dia tu," ejek Liyana penuh jengkel. "Memang bagus pun," jawab Aidid dengan nada yang menyakitkan hati. "Apa yang bagus sangat? Apa yang London ada, Malaysia tak ada? Cer cite....cer cite." Liyana melawan kata-kata Aidid. "Yang bagusnya, kat London tu tak ada mulut mak nenek macam kau!"Hmm....asyik bertekak sahaja Mr. London dan Ms. Langkawi ini. Kata orang, perbezaan akan mewujudkan keserasian. Tetapi adakah keserasian akan wujud dalam jiwa Aidid Mukhlis dan Nurul Liyana?


*sumber gambar adalah google*
Bila masa nya cik belbel nak pergi site diaorang amek gambar kan.HEHE


Orang kata kalau tak serasi ni ada jodoh. Yelahh pasangan tu kena lah kontra kan. Hish tak sabar pulak nak tunggu drama ni keluar ada yang kata kat astro ada yang kata kat tv3. nanti cik belbel confirmkan semula ye. 
Selamat menonton !


23.1.15

SEGMEN SELAMAT HARI LAHIR BY CIK ASH

-Assalamualaikum-
 *klik banner dan join*

Selamat hari lahir buat Ekin (betul kan ni birthday Ekin?)
Semoga panjang umur dan dilimpahkan rezeki. Menjadi wanita solehah dimata dunia dan juga akhirat. Aduhh tak reti betul la nak buat ucapan ucapan ni. HAHA
Happy birthday !!!

TAMAT
30 JANUARI 2015

DRAMA TV3 TABIR ZULAIKHA

-Assalamualaikum-
Seperti yang kita semua sedia maklum. Drama Zahira tv3 sudah melabuhkan tirai. Sumpah drama Zahira memang jadi hit kat blog cik belbel ni. Terima kasih yaaa semua !
Kali ni cik belbel nak review Drama Tv yang bakal menggantikan Drama Zahira iaitu Drama Tabir Zulaikha. 
*sumber gambar infotaip.com*
PELAKON
 Aiman Hakim Redza
Tasha Shila
Shah Jazle
Aidil Aziz
Watie Sadali
Jalalludin Hassan
Nazeera Sardi
dan ramai lagi...

Waaahh macam menarik je Drama ni. Ada mamat handsome Aiman Hakim Redza tu penting. Drama ni akan bermula pada 12 Febuari 2015.
Sinopsis akan diupdate kemudian ye.


GIVEAWAY JANUARI 2015 BY SYIRA LOKMAN

-Assalamualaikum-
*klik banner dan join*

Selamat pagi 23 januari 2015 ! 
HAHA pagi pagi bangun sebab nak join segmen Syira Lokman sebab semalam ada nampak tapi line internet lambat susah nak follow semua sponsor tu. Cik belbel ni jenis akan follow semua dulu baru publish entry sebab nanti cik belbel lupa. HAHA

ehh korang jom lah join sekali
Tengok ni hadiah dia
RM10 x3 [Eymasu]
RM10 x1 [Salahuddin]

Bloglist Januari hingga Jun x10 [Syira]
Bookmarks LE x3[Amanina]
Novel x2 [Syahir]
Masker Savee x1 [Syahoney.Kitty]
Lotion Mistine + fridge magnet india x1 [Nanakimie]
Sepasang Blouse dan Skirt Lycra x1 [Rosniwati]

Topup RM10 x1 [Puteri]
Topup 10 x1 [Syahoney.Kitty]
Topup celcom RM10 x1 [Syira]
Topup RM10 x3 [Aida]

1 TOP REFERRAL

RM20 x1 [Papaglamz]

Waaahhh banyaknya hadiah !! Doakan cik belbel menang. HAHA

TAMAT
30 JANUARI 2015 6am.

22.1.15

PENYANYI DI BULI DI DALAM PENJARA

-Assalamualaikum-
Mungkin korang dah tahu berita tentang seorang penyanyi yang legend di Malaysia ditangkap kerana terlibat dengan penagihan dadah. Berita ni cik belbel dapat dari group whatsapp kawan cik belbel ada share tentang video penyanyi ini dipaksa menanyi di dalam penjara dan video nya dirakam. Cik belbel tak share video tu sebab cik belbel tidak mahu mengaibkan penanyi tersebut. Kepada mereka yang merakam video tersebut dia tak terfikir ke atau terlintas sikap kemanusiaan dia. Ye! betul penyanyi tu bersalah kerana ambil dadah. Tapi awak tu manusia juga dan awak kerja mengikut undang undang sahaja !! 
Dalam undang udang tu ada ke suruh awak buli mereka yang duduk dalam penjara tu ? Yang paling sedih bila video tu di muat naik dalam lama sosial. Sampainya hati sanggup mengaibkan mereka yang memang sedia bersalah. 
Bila cik belbel tengok video tu rasa macam nak menangis penanyi tu menyanyi dengan rasa terpaksa. 
Cik belbel tak tahu sama ada pihak polis atau pun bukan yang merakam video tersebut. Tapi cuba kita fikir dengan akal yang waras siapa lagi yang berada di dalam penjara tu ? Apa orang yang dalam penjara tu sendiri yang merakam?
Jadi kita sendiri boleh fikir lah kan. 
Kita tak berhak nak menghukum manusia sebab kita sendiri juga manusia. Allah maha adil insyaAllah suatu hari nanti ada keadilan yang bakal berlaku.
semoga penanyi tersebuk insaf dan menyesal dengan apa yang dia lakukan. InsyaAllah amin.

PRODUK KECANTIKAN OOHH PRODUK KECANTIKAN !

-Assalamualaikum-
Hyeee uolsss ! Waaahh tahun baru baru masuk 22 hari tapi entry cik belbel dah nak masuk 30+ rajin betul cik belbel bulan ni. Mentang Mentang CPUV tengah on going kan.
NAK DAPATKAN CPUV NUFFNANG 
Ok cik belbel nak cerita sikit tentang produk kecantikan. Cik belbel pun masih mencari sebenarnya produk apa yang sesuai dengan muka dan kulit cik belbel ni. Ok masalah cik belbel adalah jerawat dan kulit tak bermaya. Setiap pagi cik belbel akan bersin dan itu salah satu tanda resdung kan ? Berkemungkinan besar cik belbel ada resdung. Ditambah dengan kesan jerawat yang entah bila boleh hilang ni.

Kalau kita tengok sekarang memang banyak sangat produk kecantikan. Dari Malaysia, Indonesia, Brunei, Thailand, Korea lah apa lah. Yang ada SKMM sampailah yang memang takde bungkusan. Memang sangat sangat banyak ! Sampai cik belbel sendiri dah pening produk apa sebenarnya yang betul betul berkesan. 
Mungkin korang boleh syorkan sesuatu ???
Kulit cik belbel memang bermasalah. Sekarang cik belbel tengah pakai produk Safi Balqis. 
Tapi cik belbel rasa tak ada perubahan dan jerawat memang akan keluar dekat muka ni, jerawat kecik besar ke memang ada. 

Cik belbel ada pergi satu kedai ni cik belbel nak cari produk Dnars
cik belbel nak try produk ni. Sebab macam ramai yang pakai. Betul ke ?

Tapi orang kedai tu syorkan cik belbel pakai 
bedak sejuk jamu ratu. Produk ibu kepada pengasas D'herbs terlajakkk larisss.
orang kedai tu kata bedak sejuk ni boleh buat jerawat kecut. 

Dulu cik belbel pernah try produk pencuci muka D'herbs ni
Cik belbel pakai macam ok. Tapi bila cik belbel pakai sabun tu termasuk dalam lubang tandas terus cik belbel tak beli lagi. HAHAH

Jadi korang semua ada produk yang sesuai untuk syorkan kat cik belbel tak ? Jangan lah syorkan produk sebab nak lariskan barang korang. Syorkan sebab korang sendiri dah cuba dan hasil dia berkesan sebab cik belbel ni dah banyak sangat produk cuba tapi hasil still tak ada perubahan. Ditambah dengan macam macam produk yang muncul dekat Malaysia ni lagi lah bertambah pening.
Semoga dapat membantu :)

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu