23.10.13

(っ˘з˘)っ 10 TANDA TANDA KOMPUTER/LAPPY/PC DIJANGKITI VIRUS/MALWARE

 Selamat makan tengah hari u all ! rajin pulop cik belbel nak membebel di tengah tengah hari yang panas dan terik ni. alahaiii. Al maklumlaa update entry ni kai lappy orang lain kalau pakai netbook cik belbel yang nazak lagi nyawa nyawa ikan tu memang rajin dia tu macam nak tanak je datang. haha. hari ni cik belbel nak bagitahu tanda tanda lappy kita di jangkiti virus.


1.Prestasi Komputer tiba-tiba sahaja menjadi lembap. Sebarang aplikasi atau fail yang hendak dibuka menjadi perlahan.
2.Program atau aplikasi yang sebelum ini boleh digunakan “crash” secara tiba-tiba.
3.Komputer menjadi “hang” selepas dibuka, dan seringkali berlaku.
4.Perisian Anti-virus hilang tiba-tiba.
5.Saiz sesuatu fail berubah, walaupun kita tidak “mengeditnya” sebelum ini.
6.Fail-fail yang kita simpan hilang satu persatu.
7.Dialog box terpapar pada skrin secara tiba-tiba.
8.Selalu keluar pelbagai mesej error di komputer anda.
9.Ruang hard disk dan memori menjadi semakin berkurangan tanpa diketahui sebab.
10.Komputer selalu reboot sendiri.

(っ˘з˘)っ 5 TANDA AWEK/ MAKWE CONTROL AYU DEPAN PAKWE

 Assalamualaikum wbt. u all nampak tak entry kat atas tu. mesti korang pun yang dalam katogeri kat atas tu kan. Hahaha. Alah biasa la kan kalau macam tu. Perempuan mesti lah kene control ayu. *puihhh*
kat bawah ada 5 senarai tanda tanda awek tu control ayu bila ada dengan pakwe mereka. jengg jenggg !


TANDA KE-5

Bile berjalan bersama-sama, si awek nie berjalan kepit-kepit seperti ala-ala gadis Jepun berpakaian kimono selangkah-langkah lambatnyer. Si pakwe dah sepuloh langkah dia baru selangkah.
TANDA KE-4
Kalau duduk bertentangan sambil minum di restoran mamak, tangan mesti dok sebok kacau air dengan straw walaupun cuma air kosong.
TANDA KE-3
Kalau gelak? mesti tutup mulot dengan tangan supaya nampak sopan padahal bila dgn kawan-kawan ketawa mengilai-ngilai mengalahkan pontianak atau hantu kak limah!
TANDA KE-2
Bila bersembang dengan pakwe di Phone, suara punya la perlahan sampai pakwe cuma mampu ckp "iye?" je sebab tak dengar yang awek dia cakap, cuba kalau dengan kawan-kawan cakap bukan main kuat nak-nak kalau acara mengumpat, jiran kampung sebelah pun boleh dengar. *nampak tak permainan dia*

TANDA PEETAMA! 
Tengah-tengah dating di shopping complex tetiba tunjuk sifat keibuan kalo ade budak kecik, walhal adik sebaya kat rumah suh jaga pun malas. *apa pun tak boleh la minah ni*
 
 
 
 

17.10.13

(っ˘з˘)っ HAPPY 20TH CIK BELBEL :D

Bismilahirahmanirahim and assalamualaikum wbt !!!
17.10.93 telah terlahirnya seorang budak perempuan yang comel lagi gebu kedunia ini.
hahahaa! siapa siapa ?
cik belbel lah *senyum malu malu*
hari ni 17.10.13 genaplah umur cik belbel menjadi 20. Ya Allah !!! dah 20an aku ni. *pengsan*
Alhamdulilah Allah masih lagi memberi ruang keada cik belbel untuk bernafas dan terus mengupdate blog ni.
dengan usia ni cik belbel harap cik belbel mampu menjadi anak yang berguna dan sentiasa membahagiakan org tua cik belbel *apakah -___-"*
secara jurjurnya sepanjang cik belbel hidup cik belbel tak pernah sambut birthday kecuali time last year sebab birthday cik belbel kene time last paper. so dieorg semua belikan cake tok cik belbel. terharu sangat time tu. terima kasih buat kawan kawan cik belbel. dieorg lah kawan dunia akhirat. 
*meleleh hingus ni menagis* hahaha! oklah byebye u all ! enjoy and gottcha ! :D



birthday girl ! :D


1.10.13

(っ˘з˘)っ ALL ABOUT YOON DOO JOON-BEAST

Assalamulaikum wbt.
halloooo u all ! what are u doing ?
hari ni cik belbel nak update pasal Yoon Doo Joon
siapa Yoon Doo Joon ?
yaaaa ! handsome and smart macam ni pun tak kenal ke haa !!
if korang ade tengok MV Beast yang latest contoh macam Fiction and Shadow. comfirm korang akan jumpa mamat paling smart dalam tu.
cikbelbel minat dekat dia ni sebab dia ni sumpah smart !
hehehe



Nama sebenar Yoon Doo Joon
dikenali sebagai Doo-Joon
lahir pada 4 julai 1989 ( 2013- 24 tahun) 
penyanyi, pelakon,rapper and penari
Doo-Joon adalah ketua dalam kumpulan Beast :)
Yoon Doo Joon lahir di South korea.

cita cita doo joon nak jadi cikgu fizik di sekolah menengah.
namun cita citanya bertukar semasa dia di tahun 2 sekolah menengah ketika dia melihat MTV Bigbang.
cikgu dan keluar doo joon tidak setuju dengan impiannya nak menjadi penyanyi. walaubagaimana pun
dia mendaftar di sekolah muzik dan mula audition untuk jadi penyanyi.

now in iris II

as a police

gambar gambar doo joon bersama Beast !



PS ! thank read my blog. hope u all enjoy !





PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu