24.9.13

(っ˘з˘)っ WORD MAKE WALLPAPER

Assalamualaikum u all !! (jerit dekat telinga)
hehe, malam ni cik belbel just nak share wallpaper.
wallpaper ni cik belbel nak share sebab in word now just picture
bila cik belbel baca or post wallpaper ni, more to express my feel
mybe korang pun boleh guna cara ni untuk express korang punya feel
ok? enjoy and.. gottcha ! (kenyit kenyit mata)
sekuat mana perempuan still nak seseorg
pegang tangan dia and say " imma here"


jangan nilai seseorang kalau kita tak
tahu apa apa sebenarnya.


jangan kisah apa orang nak kata
as long as kita dah try terbaik. kita
akan dapar yang terbaik :)


mereka mereka ni memang kita WAJIB ingat :)




you are my everything "parent" :)

(っ˘з˘)っ APA PEREMPUAN MAHU DARI LELAKI ??

Ewahh cik belbel entry macam nak mengekspresikan je tentang diri sendiri ( gila cakap sorang sorang)
hahaha. 
Alrite guys ! Apa Perempuan mahu?
entry ni agak general la kan. tapi as a girl,women,mom and other else mesti hidup berkaitan dengan lelaki kecuali kalau lesbian la.(selisih malaikat 44)

Dear boy,man and husband.
Perempuan ni senang je nak faham,senang je nak jaga. (yeke senang)
hahaha. Senang la, Apa perempuan mahu dari lelaki?

 First. perempuan mahu lelaki yang MAMPU MELINDUNGI dia,yang buat dia rasa selamat bila berada dengan lelaki tu. bukan dengan lelaki buaya yang cuma tahu nak melepaskan nafsu dengan perempuan. 
(emo pulak kita)


Second. Perempuan mahukan sorang lelaki yang SETIA. Dear man susah ke nak setia? hargai dan bersyukurlah dengan apa yang ada depan mata kita before ia hilang and lenyap terus dari hidup kita.

Third. Perempuan mahu sorang lelaki yang LAYAN DIA AS A CHILD, BESTFRIEND AND LOVE. Perempuan mana tak suka bila dapat husband yang romantik, caring and beloved. tak perlu muka yang macho and handsome. if lelaki ada sifat ni comfirm cair beb !

Fourth. perempuan mahu lelaki yang MAMPU MENDIDIK AND MEMBIMBING dia to the Jannah. 

Fifth. Perempuan juga mahu lelaki yang MEMAHAMI APA PEREMPUAN TU MAHU. haa yang ni ade payah sikit la kalau lelaki nak faham. nak nak lagi kalau lelaki tu batu and kayu. yang kelima ni cik belbel rasa perempuan kena more to communicate la. jangan simpan sorang lepastu emo. silap hari bulan jadilah perempuan gila. haha

Dear man, sekarang korang dah tahukan apa perempuan mahu?
Treat your girl as wish you can .
adios and buonanotte :)




(っ˘з˘)っ APA ITU NUFFNANG???

Cakkkkk!!
terkejut tak dengan layout baru blog cik belbel ? haha. (geli je)
ok hari ni cik belbel nak cerita apa itu nuffnang.
Nuffnang ni merupakan satu website iklan yang kita boleh letak dalam blog atau certain page.
Ok contoh bila cik belbel letak Nuffnang dalam blog ni, and ade someone klik apa advertise tu, secara automatik ke manual ke cik belbel punya account Nuffnang ade income.
Kiranya Nuffnang ni boleh menjana pendapatan la.
As a student cik belbel rasa Nuffnang is a good. Kita buat blog just for fun kan. Kita update and ade orang view kita akan dapat income. Its a good right ?
Tapi tu lah nak buat entry yang menarik minat orang baca ni tak mudah, kene jaga bahasa, tak boleh plagiarism.Yela mana ada kerja yang mudah dalam dunia ni. 
Apa apa pun cik belbel buat blog ni bukan nak kaya kawww ! 
Cik belbel buat blog ni hanya nak mengisi masa boring cik belbel dengan membebel dalam ni.
 bak kata pepatah yang cik belbel patah patahkan
"sekuat kuat ingatan kita akan lupa, tapi seburuk buruk tulisan bila kita baca kita akan ingat"
tapi dalam kes blog ni pepatah dia jadi lain pulak
"seburuk buruk entry takde wifi tade la ingatan"
haha. ok kalau korang nak register nuffnang tu korang just pergi dekat link ni and follow the instruction
http://www.nuffnang.com.my/blogger/register
 ok u all. have fun and generate more income with nuffnang :)
wasalam.

19.9.13

CARA NAK MEMOHON PINJAMAN YAYASAN PELAJARAN JOHOR (YPJ)

Assalamualaikum u all !
haloo haloo. cik belbel dapat update entry hari ni
entry hari ni nak cerita pasal cara nak mohon pinjaman YPJ
YPJ ni khas untuk orang johor la kan sebab nama pun YAYASAN PELAJARAN JOHOR.
kalau untuk orang luar johor mesti diaorang pun yayasan sendiri. contoh macam yayasan selangor, yayasan melaka, yayasan sabah and so on la
kenapa cik belbel tetiba nak update pasal cara nak mohon pinjaman ni ?
sebab tadi cik belbel baru try mohon. actually bukan baru try nak mohon la tapi try nak mohon balik. hehe

korang  boleh pergi web http://www.ypj.gov.my/v1/ 
untuk korang mohon pinjaman tu.

dekat situ korang boleh ikut panduan ni
link dekat atas tu untuk cara panduan nak isi borang pinjaman

link kedua ni untuk borang pinjaman YPJ. 
 sebenarnya cik belbel tak berapa tahu sama ada pelajar yang dah belajar and dapat pinjaman PTPTN boleh mohon lagi atau tidak untuk pinjaman YPJ ni. sebab tadi cik belbel just mohon je. lau ade rezeki dapat la. hehe

P/s: kepada pelajar yang nak melanjutkan pelajaran ke kolej ke universiti ke boleh la mohon pinjaman ni. tapi macam cik belbel kata la kan YPJ ni khas untuk orang johor sahaja. sekian :)

kalau korang share apa apa boleh la komen kat bawah. boleh kita dapat pengetahuan sama sama. adios ! 




12.9.13

(っ˘з˘)っ TIPS NAK MENGHADAPI FINAL EXAM :)

FINAL EXAM? !!!!
what the tuttttt.....
ok cik belbel nak ucapkan good luck pada student yang nak hadapi final exam tu.
setahu cik belbel student UiTM nak menghadapi final kan?
Good luck jugak untuk candidates PMR and SPM 2013
TIPS nak hadapi final exam ? 
nak kata tips tu bukan lah kot.
First, cuba jangan study last minute sebab nanti susah korang nak catch up chapter belakang belakang tu. tapi kalau korang memang student yang memang akan ingat bila study last minute. ok go on  dude !
Second, kalau boleh buat short note kat mana mana. kata orang sebururk buruk ingatan kita akan terus ingat kalau kita tulis. it is rite ?
Third ? dah berusaha tu jangan lupa pada Allah yang menghidup kan dan mematikan kita setiap hari. Mak cik belbel selalu pesan kalau nak sesuatu minta pada Allah sebab dialah yang selalu mendengar
Fourth, time Final exam nanti kalau boleh jangan datang lewat pergi dewan exam kalau boleh tunggu depan dewan setengah jam lebih awal.  

ok lah.. cik belbel nak ucapkan good luck sekali lagi ! satu prinsip kene pegang dalam diri sendiri 
Percaya pada DIRI. fikirkan kalau orang lain boleh buat kita mesti boleh buat jugak ! 
adiosss :)

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu