14.4.13

(っ˘з˘)っ CARA NAK MINTA KERJA KHAS UNTUK PARA PELAJAR

Bismilahirahmanirahim....
Hallo ! Hallo ! cik belbel nak membebel ni
nampak tittle kat atas tu ? CARA NAK MINTA KERJA?
yela, for your information u all i dah dapat kerja ok
sebagai seorang pelajar yang baru nak merasai cuti tetapi terkubur angan angan dia sebab esok gua dah kena kerja !!
kenapa awal sangat ? daripada tak dapat kerja baik aku terima je
HAHA.
kat sini cik belbel nak bagitahu macam mana nak minta kerja bagi pelajar universiti yang tengah cuti sem, kepada budak baru habis sekolah, or pada sapa sapa yang nak cari pengalaman.

Q : Awak ada pengalaman sebelum ni ?
A : Ada,dulu saya pernah kerja. bla bla bla... 
     ( korang jangan lurus sangat time bila kena interview tu,korang jawab je korang ada pengalaman. padahal hampehh ! lagipun bukan korang nak kerja lama kan kat situ )

Q : Sekarang ni awak kerja ke belajar ?
A : Sekarang ni saya tengah cari kerja and sebelum ni saya tak belajar pun. saya rasa pun saya tak dapat nak sambung belajar sebab saya ni kurang pandai.
    ( HAHA. alahhh menipu sikit tak pa la. bukan menipu banyak sangat pun. lepas korang nak berenti pun korang blah je la lepas dapat gaji. amacam ? *kenyit kenyit mata* )

Q : Kalau saya suruh awak buat ini ini boleh ?
A : Boleh,saya tak kisah 
   ( kalau tak boleh pun korang kata je boleh. benda tu kan boleh belajar. bukan susah sangat. kita kerja part time ni kan nak cari pengalaman je.)

Q : Awak tak kesah kerja lebih masa ? masuk 10 pagi balek 10 malam ?
A : Saya tak kisah puan/tuan sebab rumah saya dekat je. lagipun saya boring kat rumah tak buat apa apa.

Kat atas tu contoh contoh soalan yang akan korang WAJIB ditanya bila korang kena interview. Sebenarnya ada rasa bersalah juga time cik belbel nak menipu jawab soalan soalan tu tapi nak buat macam mana kan tuntutan minta kerja tu sangat tinggi. korang tima jawab soalan tu jangan takut takut kalau tak kantoi la nanti. korang kena la jawab dengan YAKIN !
InsyaAllah Allah akan bantu korang :D
ok la u all. see u soon and good luck ! Daaa. :D

6.4.13

(っ˘з˘)っ TIPS NAK PIKAT LELAKI

Pikat lelaki  ? erkkk.
Hello ! aku bukan tak normal oke bila cakap erkk.
kepada wanita wanita diluar sana tak susah pun nak pikat lelaki
mehh cik belbel bagitahu
Korang nak cara conventional ke cara islamic? HAHA
Cewahhh macam aku jadi doktor cinta pulak kali ni kan
 Dear girl,korang takyah lah pikir sangat
 nak pikat lelaki ni senang je
FIRST- jadilah wanita yang muslimah tak payah la nak tayang body yang "cantik" tu
SECOND-just be yourself lah. tak payah nak belakon jadi orang lain sebab nanti korang juga yang rasa susah
THIRD- nak mekap mekap? eeeuuu ! tak payah la nak mekap bagai. natural beauty tu kan cantik, Allah dah kurniakan yang baik untuk kita kan.
FOURTH-pandai masak? perlu kalau korang nak makan. HEHE ! tapi kalau nak pikat suami haaa mesti kena tahu masak sebab air tangan wanita ni pehwww !

ape lagi tips yang ada ekk? HAHA. senang macam ni la kan korang buat je macam biasa kalau nak pikat seseorang tu. kalau dia betul betul sayang korang mesti dia akan terima korang seadanyakan. Daaaa

5.4.13

(っ˘з˘)っ EDWARD ANTHONY MASEN CULLEN

Walawehh mak Jemah oiii.. HAHA
Ape kes ni tiba tiba tittle pasal Edward Cullen pulok ni.
u know what ? I really admire this guy ! so handsome guy !! dah la badan dia tuff !
*melting*
Disebabkan aku sangat admire si Edward ni aku selongkar semua pasal dia

PROFILE 
The real name is Robert Pattinson
The birth name Robert Douglos Thomas Pattinson
Birthdate May 13 1986
Birth place London England,UK
Popular for Edward Cullen in "Twilight" (2008)
Height 171 cm
Relation with Kristen Stewart 









whoaaa ! mesti korang nak kata aku kuno kan sebab baru nak post pasal twilight ni?
padahal cerita ni dah berzaman dari tahun 2008 lagi. 
nak buat macam mana dah aku baru tengok malam tadi for the first twilight saga breaking down .
sobss sobss sebab edward in relay dengan bella. but aku tak 100% frust sebab dia couple dengan BELLA kan? HAHA!
penat dah aku ngohngeh ngohngeh ni. 
okeee u all's. Daaa




(っ˘з˘)っ KETAWA BAIK KE TAK BAIK ?

haloo halooo !
how's today u all? eberything ok? HEHE hari ni aku rajin sikit nak update blog (sikit jek la)
KETAWA? 
ok. aku pernah dengar kawan aku cakap ketawa yang melampau lampau ni tak berapa baik sebab ilmu yang kita baca atau belajar akan mudah keluar. Betol ke???
hari ni aku terbaca pulak dalam satu buku tajuk dia LAWAK KE?
buku ni tak la lawak sangat tapi ada la juga part yang boleh buat senyum.
ok ok sambung pasal bab ketawa.
"Ketawa adalah ubat terbaik dalam merawat apa jua masalah"
statement ni aku rasa boleh pakai. sebab kalau kita ketawa secara tak langsung kita akan lupakan segala beban yang kita fikirkan?
Saintis juga mendapati,ketawa sebanyak 100 kali mempunyai manfaat sama dengan buat senaman selama 10-15 minit. SEE? lepas ni korang tayah la senam senam sangat bagi sapa yang selalu ingat yang dia tu gemok. korang ketawa je banyak banyak. HAHA
tapi  orang tua selalu cakap kan jangan ketawa banyak sangat nanti menangis. 
SO conclusionnya dekat sini kalau nak buat apa apa pun lepas ni buat lah secara berpada pada tak perlu berlebihan.
Selamat berketawa wahai warga blog :D

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu